Vijećnik Almir Ljeskovica obišao Kompleks Ravne

VIJEĆNIK ALMIR LJESKOVICA OBIŠAO KOMPLEKS RAVNE

Jedan od novoizabranih vijećnika u novom Gradskom vijeću Visokog, Almir Ljeskovica, sa kolegom Tarikom Halilbegovićem, u nedjelju je bio gost dr. Semira Osmanagića, te posjetio Kompleks Ravne i upoznao se s onim što radi Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ na lokacijama u Visokom.

– Drago mi je da je dr. Osmanagić pored svih obaveza koje ima, kao i gostiju kojih ima evo i u januaru, uspio da izdvoji svoje dragocjeno vrijeme, te da nas upozna sa radom i planovima Fondacije. Ja sam i ranije posjećivao sve naše lokacije u Visokom, od Piramide Sunca, preko tunela Ravne, do prelijepog parka „Ravne 2“, a ovoga puta dolazim u nekoj malo drugačijoj ulozi, kao vijećnik, pa je bila ovo prilika i sa te strane da se upoznam sa svime što se dešava. Ovo su dragocjene lokacije, ne samo za Visoko i našu zemlju, već i mnogo šire, i nadam se da ćemo u budućnosti ostvariti jednu finu saradnju, kroz razne inicijative, ali i ideje, a sve s ciljem da doprinesemo još bolje razvoju lokacija, projekta, a samim time i još većem širenju ove pozitivne priče, koja na svu sreću dolazi upravo iz našeg grada. – kazao nam je Almir Ljeskovica, jedan od novih vijećnika u sazivu Gradskog vijeća Visoko.

Almir se na kraju dr. Osmanagiću zahvalio na svim naporima koje čini na razvoju i promociji Visokog, a iskoristio je posjet i da dr. Osmanagiću čestita na nagradi Dnevnog avaza, za Ličnost godine BiH.

http://piramidasunca.ba/