BiHVijeće ministara BiH danas o Zakonu o udruženjima i fondacijama

Vijeće ministara BiH danas o Zakonu o udruženjima i fondacijama

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH koji je predložilo Ministarstvo pravde.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o realizaciji granta za implementaciju Programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH “Perspektiva” u 2015. godini koju je predložilo Ministarstvo odbrane.

Bit će razmatrana i Informacija o aktivnostima u vezi s rješavanjem radnopravnog i socijalnog statusa državljana BiH koji su bili zaposleni u Republici Hrvatskoj, a koji su u periodu od 1991. do 1995. otpušteni s posla.

Vijeće ministara BiH bi svoj stav trebao dati i o izvještaju o realizaciji Mape puta s ciljem stvaranja uvjeta za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla koji je sačinilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Vijeće ministara BiH danas će biti upoznato i o Izvještaju o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru te o Izvještaju o razvoju BiH za prošlu godinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE