“VII Pirueta cup” – U subotu Visoko će biti domaćin turnira u ritmičkoj gimnastici

“VII PIRUETA CUP”- U subotu Visoko će biti domaćin turnira u ritmičkoj gimnastici

Klub ritmičke gimnastike “Pirueta” iz Visokog već sedmu godinu po redu tradicionalno organizuje turnir u rtimičkoj gimnastiti pod nazivom “Pirueta cup”. Proteklih godina turnir je bio internacionalnog karaktera i punio visočke sportske dvorane. Međutim, ove godine na turniru će prisustvovati samo bh gimnastičarke koje će pokazati svoje performanse.

Turnir će se održati u subotu (05.12.2020.) u sportskoj dvorani Franjevačke gimnazije u Visokom, a predstaviti će se 10 klubova iz Bosne i Hercegovine sa ukupno 400 takmičarki.

Kako navodi organizatorica turnira, Amina Hadžimehanović, turnir će biti organizovan prema uputama Ministarstva Zeničko- dobojskog kantona i kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine. Nažalost, u dvorani se neće čuti aplauz podrške mladim gimnastičarkama, jer publika neće prisustvovati. Velika želja za takmičenjem nakon pauze trenažnog procesa, izazvanom pandemijom, ujedinila je naša srca i radovanje turnirima. Također, organizatori se zahvaljuju visočkim privrednicima koji su na različite načine pomogli i pokazali brigu o sportu.

Organizatori su pripremili i live prenos turnira, a možete ga naći na našem youtube kanalu (KRGPIRUETAVISOKO).

KRG PIRUETA Visoko