VII međunarodni turnir u pikadu Visoko 2019

„Naš pogled“- Živinice pobjednik 
VII međunarodnog turnira u pikadu za slijepe 

U povodu obilježavanja Dana Grada Visoko , Udruženje slijepih Visoko po sedmi put za redom domaćin je međunarodnog turnira u pikadu sa govornom jedinicom za slijepe i slabovidne osobe. 
Turnir održan u dvodnevnom terminu ( 31.08. i 01.09.2019.godine) u MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko. Nastupile ekipe iz zemalja regiona MDSS Maribor ( Slovenija) , „Napredak“- Beograd ( Srbija) , „Nikšić“- Nikšić ( C. Gora) i ekipe iz BiH: „Svjetlost“-Gradiška, „Naš pogled“ –Živinice, UGOV- Tuzla, „Una- Bihać“, SDSS Sarajevo i ekipa domaćina USOV – Visoko. 
Turnir igran po Bergerovom sistemu , a igralo se na četiri staze. Nakon odigranih devet kola dobili smo i najbolje po stazama ali i ekipne pobjednike. 
– Staza 1- kategorija B-1 (slijepi): 1. Jusmir Alibabić- Bihać, 2. Senad Aljić- Živinice, 3. Maksimiljan Vinšek- Maribor. 
– Staza 2- kategorija B-1 (slijepi): 1. Suvad Elkasović-Bihać, 2. Elmedin Jusić- Visoko, 3. Husein Jašarević- Živinice, 
– Staza 3- kategorija B-2 (slabovidni): 1. Enes Tursunović- Živinice, Ahmo Delić- Bihać,3. Borut Sotlar- Maribor
– Staza 4- kategorija B-2 (slabovidni): Sevludin Kahrimanović- Živinice, Renato Poš- Maribor, 3. Edvina Saltaga- Bihać 
U ekipnom plasmanu: 1. „Naš pogled“- Živinice , 2. „Una- Bihać“ i 3. mjesto ekipa domaćina USOV-Visoko. 
Turnir je otvorila Edina Ferizović iz Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti Grada Visoko, a na kraju turnira predsjednik USOV Elmedin Jusić zahvalio se učesnicima turnira i čestitao najboljim , te iskrenu zahvalnost uputio pokrovitelju turnira Gradu Visoko i sponzorima koji su pomogli realizaciju ovog VII međunarodnog turnira „Visoko 2019“. 

G.S.