Videoprilog Radija Slobodna Europa o piramidama u Visokom

Sve posjetioce najviše začuđuje to što Visočani ne vjeruju u piramide i ne rade na otkrivanju

1404

Prije nekoliko dana visočku dolinu piramida posjetila je ekipa Radija Slobodna Europa, koja je pravila prilog o misterioznog zaostavštini u Visokom, koja proteklih desetak godina intrigira cijelu bh., ali i svjetsku, javnost.

U svom prilogu, kolege iz RSE, kazale su kako su piramide u Visoko i dalje kontroverzne, kao i prvi put kad su se pojavile, te da izazivaju ogromne polemike. No, uprkos tome, u Visoko, svake godine dolazi sve više turista.

Reporterka, Aida Đugum, razgovarala je sa vodičima, članovima Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida sunca” i turistima koji su tog dana boravili u obilasku tunela Ravne i piramide Sunca, u potrazi za stvarnim činjenicama koje bi kazale da li su ove visočke građevine stvarno piramide.

Također, intrigantna je i priča kalifornijskog scenariste, Jocka Doubleday-a, koji govori o tome da Visočani ne vjeruju u piramide i da mu je to začuđujuće kako ljudi iz cijelog svijeta dolaze da volontiraju i praktično bez naknade rade na piramidama, dok Visočani nisu zainteresovani za to. On sam je primjer čovjeka koji već 10 mjeseci volontira u Fondaciji i snima film o bosanskim piramidama.

Sve to možete pogledati u kratkom videoprilogu kolega sa Radija Slobodna Europa.

Komentari

komentara