Lokalne TemeSport(VIDEO) Visočki rukometaši ponovo na turniru "Granollers Cup" u Španiji

(VIDEO) Visočki rukometaši ponovo na turniru “Granollers Cup” u Španiji

Granollers Cup (Španija) je uz Partile Cup (Švedska) i turnir Teramo (Italija) najveći omladinski turnir na svijetu. Bosna iz Visokog je učestvovala 16 puta na ovom prestižnom takmičenju za omladinske kategorije iz cijelog svijeta uz pauzu od 2017. do 2023. godine. Ove godine, na turniru će iz Visokog učestvovati ekipe godišta:
2006, 2008, 2010, 2012.

Na put u Barcelonu se kreće u nedjelju 23. juna 2024. u 17 sati, a povratak je u utorak, 2. jula 2024. u 19 sati. Ekspediciju će činiti 74 osobe. Osim učešća na turniru, gdje će 4 ekipe odigrati 32 utakmice, predviđeni su turistički programi: Verona, zabavni park Gardaland, Barcelona danju (Nou Camp), Barcelona noću (Magične fontane), Kan i Monako.

Projekat košta 70.000 KM i najvećim dijelom će ga finansirati sami učesnici.

Donosimo i sjećanje na učešće iz 2009. godine:

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE