Lokalne Teme(VIDEO) Visočki gimnazijalci obilježili 50 godina mature

(VIDEO) Visočki gimnazijalci obilježili 50 godina mature

Maturanti nekadašnje Gimnazije “Janko Balorda” iz Visokog, generacija koja je od 1970. do 1974. godine išla u ovu srednju školu, u subotu su u Visokom obilježili značajan jubilej – 50 godina od završetka školovanja. Tokom cijelog dana upriličeno je druženje i evociranje uspomena iz tog perioda, a nekadašnji učenici su tim povodom došli iz brojnih zemalja svijeta u Visoko. Centralni dio obilježavanja bila je “prozivka” učenika od strane nekadašnjih razrednika prof. Envera Prnjavorca i prof. Fuada Šečerovića (koji je zamijenio preminulog prof. Rasima Hrnjića), a koja je obavljena u prostorijama današnje Gimnazije “Visoko”.

Tu generaciju su na kraju školovanja činila ukupno 64 učenika, od kojih nažalost njih 15 više nije među živima. U nastavku možete pogledati kako je izgledalo obilježavanje ovog velikog dana za generaciju 1970/1974.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE