Lokalne TemeVIDEO / Visočanin Sidik Šabanović u finalu 'Zvezda Granda': Trijumf uz pjesme...

VIDEO / Visočanin Sidik Šabanović u finalu ‘Zvezda Granda’: Trijumf uz pjesme Safeta Isovića

Sidik Šabanović, skromni Visočanin raskošnog glasa, ostvario je izuzetan uspjeh plasiravši se u finale popularnog muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Njegov polufinalni nastup oduševio je žiri i publiku, donoseći mu zasluženo mjesto među finalistima.

U polufinalu, Šabanović je briljirao već pri prvom izlasku na scenu.

Izveo je pjesmu “Od sabaha do akšama” od Safeta Isovića, podižući žiri na noge. Već nakon prve pjesme, Sidik je osvojio pet glasova žirija.

Njegova druga izvedba bila je pjesma “Mujo kuje”, također u originalnoj izvedbi Safeta Isovića.

Ovom pjesmom Sidik je nastavio da impresionira žiri, osiguravajući jednak broj glasova kao i njegov protivnik, Miki Sekulovski.

Nakon što su oba kandidata dobila po isti broj glasova, uslijedilo je natpjevavanje. U ovom odlučujućem dijelu takmičenja, žiri je ponovo glasao i donio odluku koja je Sidika Šabanovića direktno odvela u finale.

Sidikov uspjeh predstavlja veliku radost ne samo za njega, već i za cijeli Visoko. Njegov raskošan glas i izuzetne interpretacije ostavile su snažan utisak na sve ljubitelje muzike, te je sigurno da će se i u finalu boriti za najviši plasman.

N.K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE