Lokalne TemeVIDEO: Visočanin Senad Alibegović za Spotlight podcast: Padovi su prilika za rast,...

VIDEO: Visočanin Senad Alibegović za Spotlight podcast: Padovi su prilika za rast, važno je u životu tražiti više

Visočanin Senad Alibegović je Menadžer za globalni employer branding i stručnjak za komunikacije u Authority Partners-u, globalnoj IT kompaniji sa sjedištem u Kaliforniji i tehnološkim centrima širom svijeta.

Doktorski je kandidat na Fakultetu za komunikacije Univerziteta u Beču i istraživač pri Media Governance and Industries Research Lab Uni Wien.

Važi za jednog od najaktivnijih, ali i najomiljenijih mladih lidera u Bosni i Hercegovini.

Kao pravi arhetip savremenog renesansnog čovjeka Senad je Magistar inžinjer arhitekturu i Magistar političkih nauka, sa specijalizacijom u Odnosima sa javnošću i reputacijskom menadžmentu, te dobitnik velikog broja nacionalnih i međunarodnih priznanja: “Gender Equality Award 2018”, nacionalne nagrade za promociju rodne ravnopravnosti, priznanja One Young World Ambasador mira i “The best youth change-maker” nagrade LEAP Summit-a.

Osnivač je motivacijskih platformi FuckUp Nights Sarajevo i FuckUp Nights Zenica, te dvostruki TEDx govornik.

Senad ima dugogodišnje iskustvo u svim oblastima komunikacija (novinarstvo, tradicionalni i digitalni mediji, odnosi sa javnošću, te lični i employer brending) od nevladinog, međunarodnog, do privatnog sektora, te u projektnom i event menadžmentu.

U ovoj epizodi Spotlight podcasta Senad upoređuje svoje iskustvo akademskog usavršavanja u Bosni i Hercegovini i Austriji, rezimira svoj profesionalni angažman na putu između međunarodnih organizacija i IT sektora, ističe značaj učenja iz padova i neuspjeha, te daje odgovor na pitanje zašto je u životu važno tražiti više.

 

Misija ovog regionalnog obrazovnog podkasta jeste da osvijetli brilijantne karijere studenata, preduzetnika, istraživača i inventora koji u tišini svog doma, daleko od očiju javnosti, kreiraju sjajne stvari. Cilj Spotlight Podcast-a je međugranična saradnja i kreiranje platforme za networking i stratešku saradnju na svim naučnim poljima. Takođe, sa internacionalnog akademskog iskustva polako i stidljivo pokrećemo teme ličnog i profesionalnog razvoja podstičući proaktivnost i preduzetnički duh.

Redakcija / Visoko.co.ba / Spotlight Podcast


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE