NaslovnicaZDKPolitikaVIDEO / U ZDK...

VIDEO / U ZDK-u traje borba za Zavod zdravstvenog osiguranja

Smjene vlasti u kantonima, po staroj političkoj tradiciji, donose i smjene kadrova. Nakon što je uspostavljena vlast u ZDK, koalicija stranaka Šestorke i HDZ-a dogovorila je raspodjelu resora.

I ništa ne bi bilo sporno da se zbog Zavoda zdravstvenog osiguranja ne vodi politička borba jer je ta ustanova pripala Bosanskohercegovačkoj inicijativi Kasumović Fuad, a za ovladavanje je neophodna smjena aktuelnog menadžmenta prije isteka mandata. I baš zbog toga je Upravni odbor smijenjen i imenovan privremeni, kojim će rukovoditi Kasumovićeva saradnica, koja sa njim dijeli sudsku klupu u predmetu Zenicatrans.

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.