Lokalne Teme(FOTO/VIDEO) U Visokom oboren Guinnessov rekord u razbijenim limenkama!

(FOTO/VIDEO) U Visokom oboren Guinnessov rekord u razbijenim limenkama!

U dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom u subotu je održan zanimljiv događaj koji je na jednom mjestu okupio veliki broj članova TKD kluba “Bosna-Rudar”, a centralni dio događaja bio je pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u razbijanju limenku. Dosadašnji rekord je iznosio 89 doza, no od večeras taj rekord drži Muhamed Kahrimanović, koji je u dvorani FKG-a za 60 sekundi razbio ukupno 108 limenki!

Kompletan događaj je organizovan povodom jubileja od postavljanja prvog Guinnessovog rekorda u Visokom prije 10 godina, a svi prisutni u dvorani su mogli uživati i u nastupu show demo tima TKD kluba “Bosna-Rudar” te rekordera Edina Kajevića Kaje i Muhameda Kahrimanovića.

Održana je i press konferencija na kojoj je najavljen veliki taekwondo događaj 20. maja ove godine u našem gradu, na kojem će Edin Kajević jurišati na novi Guinnessov rekord.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE