NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) U Vis...

(VIDEO) U Visokom obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

U organizaciji Centra za mentalno zdravlje i NVO “Crno” danas je mirnom šetnjom učenika visočkih osnovnih i srednjih škola obilježen 10. oktobar – Svjetski dan mentalnog zdravlja. Simboličnom šetnjom od Sebilja do visočkog Doma zdravlja željela se skrenuti pažnja na značaj mentalnog zdravlja kod nas i u svijetu.

Svjetska zdravstvena organizacija i Svjetska federacija za mentalno zdravlje ovaj značajan datum za podizanje svijesti o pitanju mentalnog zdravlja, obilježavaju sa temom „Učinimo mentalno zdravlje i dobrobit za sve globalnim prioritetom“.

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.