Lokalne TemeKultura(VIDEO) U Galeriji "Likum '76" otvorena izložba "Portreti" Marija Mikulića

(VIDEO) U Galeriji “Likum '76” otvorena izložba “Portreti” Marija Mikulića

U petak je u Galeriji “Likum ‘76” u Visokom svečano otvorena izložba “Portreti” Marija Mikulića. Ova izložba je komemorativnog karaktera povodom stote godišnjice rođenja ovog poznatog bh. slikara, a rezultat je saradnje UGLU “Likum ‘76” i Franjevačkog samostana u Visokom. Mario Mikulić bio je jedan od najznačajnijih bh. slikara – portretista i u Galeriji “Likum ‘76” Visoko je postavljeno 25 originalnih Mikulićevih portreta koji su sastavni dio umjetničke zbirke Franjevačkog samostana u Visokom. Više o samoj izložbi govori Dženana Arnautović, sekretar UGLU “Likum '76”.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE