Lokalne TemeKultura(VIDEO) U Galeriji "Likum '76" otvorena izložba Mehmeda Klepe

(VIDEO) U Galeriji “Likum '76” otvorena izložba Mehmeda Klepe

U organizaciji Udruženja građana likovnih umjetnika “Likum '76” i Galerije “Likum '76”, u Visokom je otvorena izložba “2020-2024” akademskog slikara Mehmeda Klepe. Kako je istaknuto u samoj najavi izložbe, ona predstavlja ciklus slika koji sublimira u sebi umjetnikova traganja iz prethodnih nekoliko godina. Na izložbi je predstavljeno više od trideset radova, većeg formata iz domena apstraktne umjetnosti koja su nastajala od 2020. do danas. O samoj izložbi su govorili viši kustos Maja Abdomerović i Strajo Krsmanović, direktor Umjetničke galerije BiH, a u video prilogu pogledajte kako je izgledalo svečano otvorenje.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE