Lokalne Teme(VIDEO) Svečano otvoren paviljon sa vilama u parku "Ravne 2"

(VIDEO) Svečano otvoren paviljon sa vilama u parku “Ravne 2”

U parku “Ravne 2” u Visokom, u srijedu je svečano otvoren novi paviljon, a koji je posvećen ilirskim, slavenskim i bosanskim vilama. Njih ukupno pet krasiće ovaj lokalitet i biće smještene u Magičnoj šumi parka “Ravne 2”. Kako je istaknuto na otvorenju, vile su dio našeg kulturnog nasljeđa, a legende o vilama prisutne su i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj, ali i širom Bosne i Hercegovine. Prisutnima su se obratili autori projekta Elma Alić-Šopot i Darko Šobot, inače šef Odsjeka kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, kao i dr. Semir Osmanagić.

U prilogu pogledajte kako je izgledalo otvorenje novog paviljona u kompleksu Ravne.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE