SportRukomet(VIDEO) Suspendovana dvorana u Visokom, Bosni novčana kazna

(VIDEO) Suspendovana dvorana u Visokom, Bosni novčana kazna

Nakon nemilih scena koje su se dogodile u Visokom poslije utakmice trećeg kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, između Bosne i Gračanice, stigle su i prve kazne.

Komesar takmičenja utvrdio je da RK Bosna nije u potpunosti ispoštovala član 47. Propozicija takmičenja, a koji se odnosi na live stream utakmice.

Prema propozicijama utakmica se snima dok svi akteri ne napuste dvoranu, odnosno teren za igru. Live stream iz dvorane u Visokom je prekinut tako da sporna dešavanja nakon utakmice nisu snimljena.

U skladu sa Propozicijama takmičenja RK Bosna se izriče novčana kazna u iznosu od 2000 KM, dok se dvorana u Visokom suspenduje do okončanja postupka.

Komesar je zatražio i dopunske izjave službenih predstavnika sa utakmice u Visokom, kao i zvanični zapisnik sačinjen od strane MUP-a Zeničko-Dobojskog kantona.

Sigurno je da će u narednom periodu biti još kazni, nakon što svi izvještaji budu kompletirani.

Svijet-rukometa.com / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE