(VIDEO) Sramota! Poskidana većina pločica sa žardinjera na Kožarskom mostu

Bili smo svjedoci, a i učesnici, akcije ukrašavanja Kožarskog mosta postavljanjem žardinjera sa cvijećem na kojima je svako ko je to želio mogao napisati i određenu poruku ili posvetu. Nažalost, samo par dana nakon postavljanja, u subotu navečer zabilježili smo vandalizam, u pravom smislu te riječi, jer je neodgovorni pojedinac ili više njih, skinuo većinu pločica sa porukama. Prema komentarima na društvenim mrežama, skidanje se dogodilo u poslijepodnevnim satima, a slučaj je prijavljen policiji.

Organizator akcije Faruk Šahinović, odmah se putem svog FB profila obratio javnosti te najavio postavljanje novih pločica početkom naredne sedmice.

“Tranzicija društva nije nimalo laka. Do katarze je dug put. Toga sam i ja svjestan, toga ste i vi svjesni. Očekivali smo vandalizam. U New Yorku su se izborili s tim tako sto su bili istrajni. Subway po kojima su pisani grafiti u toku noći, ujutro su bili prefarbani i vraćeni u originalni izgled. Navečer se išaraju, ujutru budu ofarbani. I tako je trajalo neko vrijeme, sve dok grafiti nisu nestali. Da li mislite da ću ja stati? Za naše Visoko, za grad 21. vijeka, za kraljevski grad.”

Pogledajte šta smo večeras zabilježili na Kožarskom mostu u Visokom:

Visoko.co.ba/Neven K.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.