SportOstali sportovi(VIDEO) Snowboardom preko 22 prepreke u jednom kadru

(VIDEO) Snowboardom preko 22 prepreke u jednom kadru

U svom novom video projektu šampion u snowboardingu Sebastien Toutant vozi na jedinstvenoj snježnoj stazi sa preprekama, inspirisanoj njegovim kućnim parkour video uradcima snimanim u vrijeme pandemije koji su postali viralni na društvenim mrežama.

Sebastien Toutant je jedan od najboljih snowboardera na planeti, vlasnik zlatne medalje u snowboardingu u disciplini big air sa Olimpijskih igara i Red Bull sportista. U svom novom videu, „The Obstacle Course“ (staza sa preprekama), Toutant još jednom testira svoje umijeće na snijegu, na jednoj od tehnički najzahtjevnijih i najizazovnijih staza u svojoj karijeri. Staza je izgrađena na padinama jednog od lokalnih skijališta u Quebecu, Ski La Reserve u Saint-Donatu.

Kako se njegova karijera razvija, Seb želi pokazati da ima šta ponuditi i van takmičarske arene. U novom videu za Red Bull TV on realizuje svoje kreativne zamisli i pomjera granice vozeći na jedinstvenoj i ambiciozno osmišljenoj stazi sa preprekama, završavajući karakterističnim potezom koji je postao njegov zaštnini znak – košarkaškim šutom iza leđa.

Cilj mu nije bio samo uspješno savladati sve 22 prepreke, već i učiniti to u jednom pokušaju te cijeli spust od vrha do podnožja snimiti u jednom kadru – što je bio pravi izazov.

„Takmičim se više od 16 godina, što je jako dugo. Pokušavam osmisliti nove stvari u ovom sportu i snimiti još videa, te pokazati da sam dobar i u drugim stvarima osim takmičenja. Strast prema snowboardingu sam uvijek održavao oslanjajući se na svoju kreativnu stranu. Nema loših ili pogrešnih ideja, morate razmišljati van okvira i stalno pomjerati svoje granice ako želite postići velike stvari“, kaže Toutant.

Od pronalaženja lokacije do samog snimanja, video prati proces u kojem Toutant prepreke iz svog stana preslikava na snježnu stazu u svojoj rodnoj provinciji. Uz pomoć kompanije Today's Park, koja se bavi uređenjem snježnih parkova, gledao je kako se njegove rukom crtane skice grade na planini i postaju stvarnost. Pored vremenskih prilika, jedan od najvećih izazova bio je podesiti sve dijelove staze tako da se neosjetno smjenjuju i čine jednu cjelinu.

Video kombinuje elemente parkoura, akrobatskih trikova i snowboardinga. Samo snimanje je donijelo niz izazova, a poseban pritisak bio je snimiti cijeli video u jednom kadru. U projektu su zabilježeni jedinstveni trenuci borbe i istrajnosti, tokom kojih Toutant savladava dio po dio staze i napreduje ka svom krajnjem cilju: jednom besprijekornom spustu od vrha do podnožja.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE