Lokalne Teme(VIDEO) Snimak iz vazduha zamućene rijeke Fojnice u Visokom

(VIDEO) Snimak iz vazduha zamućene rijeke Fojnice u Visokom

Snimak i fotografije zamućene rijeke Fojnice napravljene dronom u nedjelju, 10. oktobra 2021. godine. Oni na najbolji način prikazuju razmjere onečišćenja ove rijeke koja protiče kroz Visoko i “spaja” sa rijekom Bosnom. Danas se ovim povodom oglasila i Gradska uprava Visoko te se nadamo da će nadležni preduzeti određene korake i spriječiti ovakve i slične ekološke incidente u budućnosti.

Tekst nastao u okviru projekta „Digitalna mapa zagađenja prirode“  koji finansijski podržava Švedska, a implementira Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta “Misli o prirodi!”

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE