BiHVIDEO / SKANDALOZNO! Prekinuta utakmica u Foči nakon fizičkog napada na juniore...

VIDEO / SKANDALOZNO! Prekinuta utakmica u Foči nakon fizičkog napada na juniore NK Bosna

Kod rezultata 4:6 za NK Bosna protiv domaće FK Sutjeska gledaoci su utrčali u teren i napali gostujuće igrače, a igrač NK Bosna Ibrahim Osmanović završio je u bolnici.

Kako nam je javio predstavnik našeg kluba Edin Muzaferija koji se nalazi sa juniorima i kadetima u Foči nakon obavljenih pregleda Ibrahim Osmanović je na putu u Policijsku stanicu gdje će dati izjavu. Potpredsjednik kluba Adnan Jašarspahić i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić razgovarali su sa našim igračem.

– Razgovarali smo dok je još bio u bolnici i čekao nalaze pretraga. Rekao mi je da je najgore bilo dok je ležao na zemlji kada je osjetio udarce i izgubio svijest. Uz sve to od siline udarce ovog očito psihički poremećenog čovjeka koji je nasrnuo na dijete slomljen mu je i jedan zub – rekao nam je Jašarspahić.

– Čim sam vidio informaciju u medijima odmah sam pozvao predstavnika našeg kluba koji se nalazio u bolnici sa Ibrahimom. Razgovarali smo kratko i na svu sreću rekao mi je nakon početnog šoka da se dobro osjeća i da upravo ide u policiju kako bi dao izjavu. Osuđujem ovaj čin i nadam se da će policija uraditi svoj posao kako treba obzirom da je objavljena i slika i video napadača, a našem Ibri i ostalim igračima NK Bosna želim sretan put do Visokog – izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić.

NK Bosna se zahvaljuje osoblju bolnice u Foči na vrlo korektnom i profesionalnom odnosu koji su sve učinili da se pruži sva potrebna pomoć našem igraču. Također se zahvaljujemo osoblju Centra za socijalni rad za maloljetnike kao i policijskim inspektorima na profesionalnom odnosu.

 

Osoba koja je napala juniore NK Bosna u Foči

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE