SportOstali sportovi(VIDEO) Simone Biles se vratila natjecanju pobjedom na US Classicu

(VIDEO) Simone Biles se vratila natjecanju pobjedom na US Classicu

Četverostruka olimpijska pobjednica američka gimnastičarka Simone Biles trijumfalno se vratila natjecanju pobjedom na US Classicu nakon dvije godine pauze.

Na svom prvom natjecanju nakon Olimpijskih igara u Tokiju, Biles je slavila u Chicagu nevjerojatnom izvedbom, osvojivši ukupno 59.100 bodova u višeboju.

Osvajačica 19 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava započela je natjecanje na preči, gdje je osvojila 14.000 bodova.

Nakon toga 26-godišnja američka zvijezda zauzela i prvo mjesto na gredi (14.800 bodova).

Njena izvedba na parteru je nagrađena ocjenom od 14.900, najboljom u konkurenciji.

Završila je majstorskim prolazom na preskoku, postigavši i tu najbolju ocjenu (15.400 bodova).

Leanne Wong, 19, bila je druga sa 54.100, a Joscelyn Roberson, 17, treća sa 54.050.

Simone Biles tek treba objaviti planira li se natjecati na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine, ali US Classic u Chicagu mogao bi biti prvi korak u tom smjeru.

Ovo natjecanje posljednja je prilika za kvalifikaciju za američko državno prvenstvo koje će biti održano od 24. do 27. kolovoza u San Joseu u Kaliforniji.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. američka se gimnastičarka povukla s većeg dijela natjecanja zbog mentalnog zdravlja. Odustala je od ekipnog natjecanja, višeboja, preskoka, preče i partera, unatoč osvojenoj brončanoj medalji na gredi. Na OI u Rio de Janeiru osvojila je četiri zlatne medalje.

Nakon što je prošlog mjeseca potvrdila svoj povratak, rekla je da je još uvijek podvrgnuta terapiji koja će joj pomoći da “upravlja mentalnim aspektom” svog svakodnevnog života.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE