NaslovnicaZDKPolitikaVIDEO / Ramo ...

VIDEO / Ramo Isak (NES): Konkurs za policajce neupitan – njegova ‘(ne)transparentnost’ skrivena u šiframa!

Ramo Isak, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA Zeničko-dobojskog kantona, zastupnik u Kantonalnoj skupštini ZDK-a, delegat u Domu naroda FBiH, te član Predsjedništva Narodnog evropskog saveza (NES) BiH na posljednoj sjednici Skupštine ZDK govorio je o konkursu za prijem policajaca u službu Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona.

On je istaknuo kako je konkurs, koji je proveden relativno nedavno i o kojem se mnogo pričalo u javnosti, u Skupštini ZDK-a dobio podršku, ali da treba naglasiti da situacija u vezi sa konkursom nije onakva kako je govorio “onaj ko je godinu i po dana hodao, pričao, medijski se prezentovao o transparentnosti, o zakonitosti”.

“Ja vam kažem da je u ovom konkursu bilo dosta nepravilnosti, i da je dosta stvari koje nisu trebale da se dese, i da su pojedinci zloupotrijebili svoj položaj. Ali zbog onih časnih, poštenih momaka i djevojaka koji su se stvarno potrudili i ostvarili rezultat, mi ne smijemo dovesti u pitanje taj konkurs i konkurs treba da ide dalje. A mi imamo ovdje organe tužilaštva, sudova i tako dalje, pa ako misle da ima nepravilnosti neka rade”, kazao je Isak.

Sve detalje možete poslušati u narednom videu.

 

Visoko.co.ba/Ramo Isak Facebook page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.