NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Radov...

(VIDEO) Radovi na izgradnji obaloutvrde i šetališta u Visokom

U Visokom su započeli radovi na izgradnji obaloutvrde na lijevoj obali rijeke Bosne od Betonskog mosta do Hotela Visoko, a riječ je o projektu koji zajednički realizuju Grad Visoko i Agencija za vodno područje rijeke Save. Prema ranijim najavama, biće izgrađena obaloutvrda sa popločanom pješačkom i biciklističkom stazom, a radi se i nastavak kanalizacionog kolektora uz obaloutvrdu.

Projekat je vrijednosti 314.000 KM, a zajednički ga finansiraju Grad Visoko sa 80.000 KM i Agencija za vodno područje rijeke Save sa 234.000 KM. Važno je napomenuti kako je u pitanju prva faza koja obuhvata 103 metra obaloutvrde, a po završetku radova očekuje se i nastavak, odnosno druga faza od Hotela Visoko pa nizvodno rijekom Bosnom.

Pogledajte video snimljen danas o tome kako teku radovi:

Visoko.co.ba/Neven K.

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.