NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Prva ...

(VIDEO) Prva sedmica došašća u Visokom, počinje odbrojavanje dana do Božića

Osvanula je prva nedjelja došašća. Plamen prve svijeće osvijetlio je čitavu crkvu, ali i srca svih nas. Upravo na početku adventa, nakon svete mise, visočki framaši pripremili su svojim župljanima malu zakusku čajem, kavom i kolačima.

Tekst: Adrijana Kikić

Tom prigodom, prikupljali su novac za Mali dom u Keniji gdje djeluje naš fratar Bosne Srebrene, fra Miro Babić. Svake godine sav dobrotvorni prihod šalje se djeci u Africi kako bi im se omogućilo školovanje i dobri životni uvjeti.

Radosna srca i s osmjesima na licu, naši framaši, moći će reći da su pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Trenutak našega vremena, njima znači život.

 

Visoko.co.ba/Franjevačka klasična gimnazija Visoko Facebook page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.