NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Promo...

(VIDEO) Promocija pilot područja i realizovanih lokalnih pilot aktivnosti u sklopu projekta ADRIONET

Projekt ADRIONET uključuje 8 partnera sa područja Italije, Slovenije, Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Srbije. Partner za područje Bosne i Hercegovine je Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona. Cilj projekta je formiranje transnacionalne mreže autentičnih sela u Jadransko-jonskom području.

Ovo područje posjeduje značajan broj malih, autentičnih sredina, najčešće smještenih na izuzetno lijepim lokacijama, kotlinama, planinsko-brdskim, ruralno-perifernim ili rubnim područjima, a koje su često zapostavljene i izložene riziku od depopulacije i napuštanja. ADRIONET treba da pomogne u prevladavanju marginalizacije i nedovoljne valorizacije takvih sredina, da olakša očuvanje i afirmaciju njihove prirode i kulture kroz drugačiji pristup i uz korištenje inovativnih instrumenata te da omogući malim, raštrkanim selima da se uvežu i tako povećaju svoju transnacionalnu vidljivost. Za implementaciju projekta na području Zeničko-dobojskog kantona odabrano je pilot područje koje pokriva teritorije Visokog, Vareša i Olova.

Cilj izrade promotivnog videa je promocija pilot područja i realizovanih lokalnih pilot aktivnosti.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.