NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Priča...

(VIDEO) Priča o vrijednim Visočankama nani Veziri i njenoj unuci Amni Alihodžić

Ovo je priča o vrijednim Visočankama nani Veziri i njenoj unuci Amni Alihodžić koje dolaze sa porodične farme Alihodžić iz Ramadanovaca kod Visokog.

Kako smo saznali njihova poznata farma godinama se bavi proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda kao što su: mladi i slani kajmak, više vrsta sireva itd. Ovo je porodica koja radi već više od 40 godina na stari tradicionalni način, a hrane oko 50 grla, oko 40 muznih krava, junica ali i bikove bodače.

Farma Alihodžić proizvodi 11 proizvoda bez aditiva, bez nekih kiselina na stari način, majka priroda, jer siju sve domaće i tako proizvode svoju vlastitu hranu. Glavno prodajno mjesto im je poznata tržnica “Markale” u Sarajevu, gdje su Alihodžići prepoznatljiv brend.

Ovo je porodični biznis, te uposleni ukućani vode puno računa o higijeni i kvalitetu. Na licu mjesta bio sam i sam degustator njihovih proizvoda i zaista kao i mnogi turisti ali i domaći kupci imam samo riječi hvale na kvalitet, uslugu i pažnju koju pružaju svojim kupcima.

Pogledajte ovu lijepu video priču koja može da bude mnogima urnek i primjer kako se može zajedno i porodično razvijati biznis, raditi i živjeti a sve kao u vakat “pod jednim krovom”.

Visoko.co.ba/Narodna iTV

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.