ZDK(VIDEO) Pohvale za Krizni štab u Zenici: ZDK najbolje podnosi krizu jer...

(VIDEO) Pohvale za Krizni štab u Zenici: ZDK najbolje podnosi krizu jer su dobro organizovani, skidamo kapu dr. Jupiću

Krizni štab za praćenje koronavirusa u Zeničko-dobojskom kantonu od samog početka pandemije i širenja koronavirusa u BiH sjajno radi svoj posao, a potvrda za takvo nešto stigla je ovih dana i iz Sarajeva. Naime, članovi najvažnijih tijela Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u četvrtak su u Sarajevu predstavili prijedlog seta zakona za koje oni smatraju da bi trebali biti usvojeni kao pomoć u tekućoj krizi, a tom prilikom pohvalili su i rad Kriznog štaba ZDK.

Tačnije, dr. Dragan Stevanović, ugledni sarajevski ljekar, pohvalio je dr. Adnana Jupića, ministra za zdravstvo ZDK-a, koji od početka predvodi Krizni štab ZDK.

“Naravno, to je u nekim kantonima, kao što je ZDK, gdje je ministar zdravlja čovjek iz A-SDA kojem skidam kapu do poda, toliko dobro organizovano da oni najbolje podnose ovu krizu. Štite svoju bolnicu od neplaniranog koronavirusa, napravili su sa strane punktove gdje zbrinjavaju građane i izvrsno, poštuje se struka”, poručio je sa ovog skupa dr. Stevanović.

Podsjećamo, prvi slučaj koronavirusa u Federaciji BiH registriran je upravo u Zeničko-dobojskom kantonu, tačnije u Zenici 5. marta, a sjajnom reakcijom nadležnih, koje predvodi dr. Jupić i savjesnošću zaraženih napravljeni su svi mogući koraci kako bi se ovaj slučaj zbrinuo. Tako je bilo i sa narednim slučajevima, njih 35, koliko je do sada zabilježeno u ZDK-u, a tokom proteklih mjesec dana ljekari u našem kantonu postali su i prvi u regiji koji su izveli operaciju nad pacijentom zaraženim koronavirusom.

Cijeli sistem na nivou ZDK-a sjajno funkcioniše od početka, te se ovih dana broj oporavljenih od koronavirusa gotovo uduplao, a na svu sreću nema ni preminulih od posljedica koronavirusa u našem kantonu.

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE