NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Pogle...

(VIDEO) Pogledajte kakva je danas bila rijeka Fojnica!

Jutros ste imali priliku pročitati na našem portalu kako već duži niz godina stanovnici Visokog u jutarnjim satima mogu primijetiti zagađenje rijeke Fojnice. Ukazivano je na to nekoliko puta, pozivane i kantonalne inspekcije, ali očigledno je da rješenja još nema. Jedino što se sa sigurnošću može reći jeste da ovakva rijeka Fojnica dolazi u Visoko iz pravca Kiseljaka, no ne zna se odakle tačno, odnosno da li se rijeka namjerno “muti” iz nekih firmi iz Kiseljaka ili drugih okolnih gradova. U svakom slučaju, zamućena rijeka Fojnica se kao takva ulijeva u rijeku Bosnu te dodano i nju zagađuje u njenom daljem toku.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.