NaslovnicaZDK(VIDEO) Počel...

(VIDEO) Počela obnova pravoslavne crkve u Kaknju

Srpska pravoslavna crkva u Kaknju počela je sa realizacijom velikog i značajnog projekta, koji bi se u kompletu trebao realizovati do 2025. godine, kada Crkva sv. apostola Petra i Pavla proslavlja 100 godina postojanja. Cilj je da se uz Božiji blagoslov i zajedništvo, nakon obnove mnogih svetinja – kapela i grobalja i drugih crkvenih objekata sa istim uspjehom realizuje i obnova centralnog hrama u Kaknju. 14. marta 2022. godine započela je prva faza obnove, koja obuhvata skidanje lamperije u hramu, instalaciju podnog grijanja, izlivanje estrih podloge te nabavku i ugradnju keramičkih pločica.

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.