Lokalne Teme(VIDEO) Park "Ravne 2" bogatiji za 16 bisti pjesnika, književnika i naučnika

(VIDEO) Park “Ravne 2” bogatiji za 16 bisti pjesnika, književnika i naučnika

Kao što je poznatio, park „Ravne 2“ u kompleksu Ravne, zasigurno je najveća galerija umjetnina na otvorenom, a ove subote, 15. juna, bogatiji je za nove sadržaje, odnosno 16 bisti istaknutih književnika, pjesnika i naučnika sa ovih prostora.

Svoje mjesto u najljepšem parku na ovim prostorima dobili su pjesnici i književnici France Prešeren, Ivo Andrić, Miroslav Krleža, Tin Ujević, Meša Selimović, Desanka Maksimović, Mak Dizdar i Aleksa Šantić. Pored njih tu su i biste naučnika, nobelovaca Vladimira Preloga i Lavoslava Ružičke, kao i Milutina Milankovića, Ruđera Boškovića, Mihajla Pupina, Murisa Osmanagića, Mileve Ajnštajn-Marić i Jožefa Štefana.

Kako je istakao dr. Semir Osmanagić, do kraja godine u parku se mogu očekivati i paviljoni posvećeni Kulinu banu, Batonu i Aleksandru Makedonskom.

U nastavku pogledajte kako je proteklo otvorenje u parku “Ravne 2”.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE