Lokalne Teme(VIDEO) Otvorena izložba visočkih fotografa "Foto 2. put"

(VIDEO) Otvorena izložba visočkih fotografa “Foto 2. put”

U petak, 28. oktobra 2022. godine, u Galeriji “Likum '76” svečano je otvorena izložba visočkih fotografa pod nazivom “Foto 2. put”. Izloženo je ukupno 55 fotografija od 19 autora, a u pitanju su Tarik Alimanović, Zdenko Antović, Almas Bavčić, Mensud Bečar, Jasmin Brutus, Hasna Efendira, Amina Hodžić, Marjan Hajnal, Sead Kazija, Kenan Klino, Adnan Koljenović, Neven Krajišnik, Mirza Pašić, Edin Prnjavorac, Zijada Smajlagić-Sirčo, Dino Vehabović, Almin Tabak, Behaudin Alimanović te kao gost izlagač Ivica Trojanović.

Koncept izložbe je da svoja fotografska rješenja predstave autori koji žive u Visokom ili drugim gradovima i zemljama, a koji su rođenjem, radom ili na neki drugi način vezani za Visoko. Ove godine je uručena i nagrada za mladog autora Dinu Vehabovića.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE