Video: Oborena četiri Ginisova i svjetska rekorda!

U okviru “Bosna open 2017”, drugog međunarodnog turnira u taekwondou u organizaciji najboljeg i najtrofejnijeg tekvando kluba, TKD kolektiva BOSNA – upriličen je „ Dan Svjetskih rekorda“.

Novi rekorderi su Bosanci i Hercegovci Edin Kajević – Kaja, Ado Dulas, Suad Bajrić i Kerim Ahmedspahić.

Nakon što je oborio Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom, majstor taekwondoa iz Visokog Edin Kajević, uspio je stići Pakistanca Muhameda Rashida i postaviti novi Ginisov rekord u razbijanju punih limenki laktom. Dosadašnji rekord je iznosio 77 limenki u jednoj minuti, a Kajević je u Visokom uspio razbiti 84 limenke za svega 51 sekundu!

Suad Bajrić je ispred sebe imao zanimljiv izazov – stojeći na glavi trebao je vrtjeti dvije košarkaške lopte na nogama, a dosadašnji svjetski rekord od 20:20 sekundi, Bajrić je nadmašio za cijelih 10 sekundi, pa novi svjetski rekord iznosi 32:28 sekundi.

Ado Dulas, Bosanac sa prebivalištem u Austriji uspio je 76 siporeks ploča za 20 sekundi i to sa jajetom u ruci, što je također novi svjetski rekord.

Najzahtjevniji zadatak ispred sebe imao najmlađi izazivač Kerim Ahmedspahić. Ahmedspahić je uspio za 35 sekundi glavom razbiti čak 111 siporeks ploča i to je novi svjetski rekord.

Rekorde je potvrdio certificirani sudija „Rekord Instituta“ iz njemačkog Hamburga, Muhamed Kahrimanović, a takmičari i od danas novi Ginisovi i svjetski rekorderi, nakon uspješnih nastupa nisu krili zadovoljstvo postignutim.