Video: Nermin Kadrić – Rođendanski intervju

07.02.1972. godine, rođen je Nermin Kadrić – Buco, magistar ekonomskih nauka i prvi čovjek poduzetničkog projekta “BIOS”

08.02.2004. godine, formirana je Opšta poljoprivredno-proizvodno-prometno-uslužna zadruga BIOS

Nermin (Šaban) Kadrić, prvi čovjek poduzetničkog, zadružnog  projekta “BIOS” Vratnica – Visoko i “BIOS-S” Srebrenica: diplomirani je hemijski tehnolog s Tehničkog fakulteta u Tuzli, profesor Odbrane i sigurnosti sa sarajevskog Fakulteta političkih nauka i magistar ekonomskih nauka s Univerziteta u Banjoj Luci, danas je penzionisani pukovnik Oružanih snaga BiH.

Osim toga, trenutno je na čelu UO NK Bosna i mnogo je društvenih projekata u kojima je direktno ili indirektno uključen.

Opšta poljoprivredno-proizvodno-prometno-uslužna zadruga BIOS je privredno društvo i osnovano je 08.02.2004. godine. Osnovne djelatnosti zadruge su: proizvodnja i montaža plastenika, proizvodnja rasada, proizvodnja i otkup voća i povrća, prodaja repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju i konsalting i savjetovanje u segmentu poljoprivredne proizvodnje.
Proteklih godina Opšta zadruga BIOS bilježi odlične rezultate i izlazak na međunarodno tržište. Već ima montirane plastenike u Crnoj Gori, na Kosovu i u Turskoj. U BiH Zadruga ima montirane svoje plastenike u preko 60 opština. Završeni su procesi međunarodnih certificiranja u segmentu kvaliteta proizvodnje.

“BIOS-S” Srebrenica je projakt podrške povratnicima u Srebrenicu.

Nermin Kadrić – Buco je tokom posljednjeg rata ranjavan više puta, te više puta odlikovan i nagrađivan kao oficir u ratnom i mirnodobskom period.

Društvene odgovornost je za mnoge samo fraza, usputna konstatacije u nedostatku adekvatnih argumenata.
Nermina Kadrića svakodnevno se može vidjeti u projektima društvene odgovornosti.

Povratak NK Bosna u Premijer ligu BiH je cilj Nermina Kadriće i uprave kluba na čijem je čelu.

Politički aktivizam je nešto po čemu se Nermin Kadrić izdvaja od većine ovdašnjih privrednika.

Uz komentar društvenog defetizma, Nermin Kadrć je uputio svojevrsnu poruku svim građanima. Njegov optimizam i lični primjer jesu potvrda da u ovdašnjim prilikama svi građani mogu osigurati egzistencionalni minimum.

Porodica je osnova uspjeha, naglašava Nermin Kadrić. Vratiti mjesto i ulogu porodice u društvenoj hijerarhiji, znači imati preduslove za društvenu uspješnost.

magazinplus.eu