SportNogomet(VIDEO) Napadnuta glavna sutkinja utakmice, završila u bolnici

(VIDEO) Napadnuta glavna sutkinja utakmice, završila u bolnici

Užasne scene stižu nam iz Argentine, tačnije sa utakmice tamošnjeg regionalnog prvenstva na kojoj je jedan od fudbalera brutalno napao glavnu sutkinju susreta Dalmu Magalí Cortadi.

Do incidenta je došlo na susretu Garmensea i Deportivo Independencije u trenutku kada je sutkinja dosudila prekršaj i potom kaznila dvojicu fudbalera, a zatim je treći dotrčao iza leđa te je udarcem u glavu oborio.

https://youtu.be/7-XA6aVuh50

U međuvremenu u teren je utrčao i pomoćni sudija koji je zaustavio napadača.

Nakon svega iz bolnice se oglasila i unesrećena Dalma.

– Završila sam na posmatranju zbog ogrebotina po tijelu i udarca u glavu. Također mi je napravljen i CT kako bi se ustanovilo imam li još povreda. Ova čitava situacija mi stvara probleme i na poslu, jer mi onemogućava normalni rad. Sada moram biti jaka. Sama utakmica je bila mirna sve do tog trenutka, ništa ga nije moglo opravdati da se odluči na takav potez. Sada ćemo vidjeti što će biti dalje i kakve ćemo prvne korake poduzeti. Pravda mora biti zadovoljena”, rekla je Dalma.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE