VIDEO: Najteža jagoda na svijetu ubrana u Japanu

881

Svi znamo da je ovih dana sezona veoma ukusnog voća – jagoda koje većina nas voli. Poljoprivrednik iz Japana, Koji Nakao, iz japanskog grada Fukuoka je ubrao ogromnu jagodu – najveću na svijetu!

Gospodin Nakao je odmah kontaktirao službenike Ginisove knjige rekorda  u Tokiju da bi utvrdili da li je on  možda ubrao najveću na svijetu jagodu!

Vaganje jagode od strane japanskog poljoprivrednika kao i poslije, zvanično od službenika Gnisove knjige rekorda iz Tokija  je pokazalo da je ova ogromna jagoda  bila najteža na svijetu!

Najteža (možda i najveća) jagoda na svijetu ima nevjerovatnih 250 grama sa približnom visinom od 8 centimetara i dužine oko 12 cm, opsega 25 do 30 cm!

Gospodin Nakao je izjavio da bi želio da ovu jagodu prvo proba njegova kćerka što je kasnije i ona učinila. Kada je zagrizla jagodu izjavila je da iako je ovako velika, ima lijep i dobar ukus.

Razlog zbog kojeg je ovaj jagoda toliko izrasla leži u tome da  se više sjemenki jagode zajedno spojilo i tako uspjelo formirati jednu veliku džinovsku jagodu.

Prethodni  Ginosv rekord držala je jagoda koja je imala težinu od  231 grama, a izrasla je u bašti  G. Andersena iz Folkstonea u Kentu, Velika Britanija davne 1983. godine.

Komentari

komentara