NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Minis...

(VIDEO) Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić posjetio Visoko

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić posjetio je danas Visoko, a tokom obilaska Hrama svetog Prokopija domaćini su mu bili protojerej Miljan Rađenović i gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić. Bila je ovo prilika da se ministar upozna sa radovima na obnovi hrama.

– Saradnja između mene i gradonačelnika Ganića je vrlo dobra i otkako je došao na ovu poziciju doprinio je u velikoj mjeri obnovi i očuvanju ovog hrama. Gradonačelnik čini sve što je u njegovoj mogućnosti da nas što više pomogne i podrži. – istaknuo je jerej Rađenović, te se zahvalio i ministru Lučiču na sredstvima koja su do sada dobili za obnovu.

Gradonačelnik je ministru poželio dobrodošlicu u Visoko i zahvalio se za posjet Hramu svetog Prokopija.

– U proteklih godinu i po dana imamo jako dobru saradnju i imat ćemo je i u budućnosti, kako u obnovi hrama tako i u dobrim međuljudskim odnosima kojima šaljemo poruku iz Visokog da mir, sloga i zajedništvo ovdje obitavaju. – kazao je gradonačelnik Ganić, te dodao kako je za obnovu hrama potrebno da se uključe i viši nivoi vlasti.

Ministar Lučić je naglasio svoju podršku u obnovi hrama te izrazio zadovoljstvo odnosima između pravoslavne crkve i Gradske uprave Visoko.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.