NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Medre...

(VIDEO) Medresa “Osman-ef. Redžović” ove godine obilježava 30 godina svog postojanja

Šestog septembra 2022. godine biće punih 30 godina otkako se prvi put oglasilo zvono u Medresi “Osman-ef. Redžović” u Velikom Čajnu kod Visokog. Medresa je jedna od sedam škola ovog tipa koje trenutno djeluju na području Bosne i Hercegovine i jedan je od simbola Visokog i Ze-do kantona. Svoje srednjoškolsko obrazovanje tu stiče veliki broj učenika i učenica iz mnogih gradova BiH, nerijetko i inostranstva, a do sada je Medresa “iznjedrila” ukupno 27 generacija svojih alumnista.

Nemjerljiv je značaj ove ustanove u odgoju i obrazovanju, što je dokazano na brojnim manifestacija i takmičenjima u protekle tri decenije, a najveće zasluge za uspjeh i razvoj Medrese pripadaju njenom osnivaču Džemalu ef. Salihspahiću, dugogodišnjem direktoru Medrese i čovjeku koji je imao viziju za jedan ovakav projekat te Dženanu Handžiću, aktuelnom direktoru i učeniku prve generacije Medrese “Osman-ef. Redžović”.

U nastavku pogledajte intervju sa direktorom Handžićem o tome kako će Medresa obilježiti veliki jubilej, koliki je značaj Medrese na obrazovni sistem BiH i o mnogim drugim temama.

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.