NaslovnicaLokalne TemeVIDEO / Kemal...

VIDEO / Kemal Mušinbegović: Centar za socijalni rad Visoko će od sada raditi transparentno i svima biti na usluzi

Kemal Mušinbegović, direktor Centra za socijalni rad Visoko, na press konferenciji koja je održana prošle sedmice u Velikoj sali Gradske uprave Visoko povodom kraja tekuće godine, ali i povodom godinu dana od preuzimanja dužnosti gradonačelnika Mirze Ganića, između ostalog govorio je o radu ove ustanove.

Između ostalog, kazao je kako je jedan od osnovnih zadataka ove ustanove transparentnost u radu, što u praksi znači da informacija o ostvarivanju prava mora doći do svih korisnika, odnosno kako, te po kojim kriterijima mogu ostvariti svoja prava.

“Sljedeću stvar koju bih istakao jeste da roditelj koji imaju djecu koja su u ovisna o narkotičkim ili nekim drugim zabranjenim sredstvima, sada imaju mogućnost da pomoć potraže u našoj ustanovi kako bi i dobili informacije i savjete gdje, i na koji način mogu potražiti pomoć.

Cilj nam je u budućnosti da napravimo stvarnu sliku o stanju po pitanju socijalno najugroženijih stanovnika Visokog kojima je potrebna pomoć, te smo tako već obavili razgovore s nekim od predsjednika mjesnih zajednica od kojih smo dobili podatke o osoba koje su u stanju socijalne ugroženosti.

Također, u budućnosti ćemo posjetiti sve mjesne zajednice u našem gradu i razgovarati s predstavnicima mjesnih savjeta kako bi što prije kreirali neki vid socijalne karte za prostor cijelog Visokog.

Pored svih stručnih radnika koji redovno obavljaju svoje poslove, naš stručni tim po prvi put od osnivanja pojačali smo s jednim diplomiranim psihologom, što će nam biti od velike važnosti za budući rad i još uspješniju pomoć osobama koje koriste naše usluge.”, kazao je između ostalog Kemal Mušinbegović.

Pogledajte njegovo obraćanje u nastavku:

N. Kavazić

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.