Video: “Jesn u Visokom 2016.”

12. po redu sajam “Jesen u Visokom” u KSC ”Mladost” Visoko, okupio je 66 izlagača iz cijele BiH.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko-dobojskog kantona, a sponzor sajma je Opća poljoprivredno-prometna zadruga ”Bios” Visoko.

Načelnica Općine Amra Babić na otvaranju je kazala da je ovo prilika za Visočane, ali i za proizvođače da predstave svoj rad.

Nermin Kadrić, prvi čovjek zadruge “BIOS” naglašava činjenicu da razvoj poljoprivredne proizvodnje ima veće rezultate od “službenih”.

Opšta poljoprivredni-proizvodno-prometno-uslužna zadruga BIOS je privredno društvo i osnovano je 2004. godine. Osnovne djelatnosti zadruge su: proizvodnja i montaža plastenika, proizvodnja rasada, proizvodnja i otkup voća i povrća, prodaja repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju i konsalting i savjetovanje u segmentu poljoprivredne proizvodnje.

Društvo za proizvodnju, trgovinu, promet i usluge “FH PRINCES TRADE” d.o.o. Ilijaš
Podlugovi, Ulica Obala broj 13
(fh-princes.ba)
Porodica Fazlić u svojoj 35-godišnjoj tradiciji bavi se proizvodnjom svih vrsta salata, sokova i džemova od voća i povrća uzgojenog na tlu Bosne i Hercegovine, a cjelokupni asortiman sastoji se od 20 proizvoda. Trenutno se za 50% prerađenih proizvoda koristivoće i povrće uzgojeno na vlastitim plantažama, koje se protežu na 8 hektara zemljišta, dok se preostalih 50% osigurava iz otkupa od 40 domaćih kooperanata. Na početku poslovanja firma „FH PRINCES TRADE“ bilježi vrlo značajan uspjeh te posluje sa 40 kooperanata što dokazuje kvalitet i uspješno poslovanje iste. Cilj za narednu godinu je poslovanje sa 100 kooperanata što će proširiti obim posla i osigurati nova radna mjesta.
Harun Fazlić, direktor