Video: Javna rasprava o Nacrtu Prostornog plana općine Visoko

NidzaraH-pomoNacJavna rasprava o Nacrtu Prostornog plana općine Visoko, za period 2014-2034 godina, za privredne subjekte sa područja općine Visoko održana je danas. Narednih dana, rasprava će biti obavljena u mjesnim zajednicama, a pred vijećnicima Općinskog vijeća Visoko ovaj prijedlog bi se mogao naći u aprilu tekuće godine.

Nidžara Hadžiomerović, pomoćnica načelnice za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i katastar nekretnina za medije je pojasnila tok javne rasprave:

U ovom dokumentu predviđena su turistička naselja – arapski investicijski projekti koji u široj bosanskohercegovačkoj javnosti izazivaju dileme – u nekim općina im se uskraćuje investiranje, u nekim otažava, dok je u Visokm predviđena normalna procedura.

Novi Prostorni plana općine Visoko, naročitu pažnju posvećuje poljoprivrednom – obradivom zemljištu, jer Visoko ima intenziviran proces razvoja individualne i zadrugarske poljoprivredne proizvodnje.

Šest nacionalnih spomenika kulture, izletište Ravne i druge lokacije primjerene za kulturološke projekte, također su ozbiljno tretirani ovim Prostornim planom.

www.magazinplus.eu