SportDržavni Tim(VIDEO) Izborniku Bećiragiću trenutačno na raspolaganju 14 igrača, upitan dolazak Sulejmanovića

(VIDEO) Izborniku Bećiragiću trenutačno na raspolaganju 14 igrača, upitan dolazak Sulejmanovića

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u treći dan priprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Mađarske.

Selektoru Adisu Bećiragiću trenutno je na raspolaganju sljedećih 14 igrača: Ismet Sejfić, John Roberson, Zinedin Mulić, Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Sani Čampara, Obrad Tomić, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Rijad Avdić, Adin Vrabac, Haris Delalić i Amsal Delalić.

Upitan je dolazak Emira Sulejmanovića, koji je zadobio povredu u nedavnoj utakmici za španski Bilbao.

“Očekuju nas dvije teške utakmice. Jako bitna je prva koju igramo u ovom ‘prozoru’, protiv Mađarske. Ako tu utakmicu izgubimo, mislim da gubimo sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Falit će nam mnogo naša tri glavna igrača, Halilović, Nurkić i Musa. Imamo i nekih manjih povreda, kao kod Sulejmanovića, ne znamo još da li će on doći tako da će ekipa nastupiti u drugačijem sastavu u odnosu na Evropsko prvenstvo”, kaže Gordan Firić, pomoćnik selektora našeg nacionalnog tima.

Podsjetimo, susret trećeg kola kvalifikacija između BiH i Mađarske igra se u petak (11. novembra) u Sarajevu (dvorana Mirza Delibašić), s početkom u 20 sati.

Basket.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE