(VIDEO) Iz arhive: Kako su se Visočani borili protiv spalionice u Visokom…

U martu 2011. godine je u organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a u prostorijama fiskulturne sale OŠ “Kulin ban”, održana javna rasprava o Studiji o procjeni uticaja na okoliš postrojenja za termičku obradu otpada investitora ili bolje rečeno o izgradnji spalionice za organski otpad na području Visoko. Visočani su se odazvali i iznijeli svoje mišljenje o datom projektu, a raspravi su prisustvovali predstavnici tadašnje Opštine Visoko, mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i udruženja, ali i običnih građana.

Nakon prezentacije, koju su izvršili predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma, konsultanti i investitor, povela se žučna rasprava u kojoj su Visočani u većini odlučno rekli “ne” za buduću spalionicu, brinući se da bi ona još više ugrozila, ionako ugroženu zdravstvenu sliku stanovnika Visokog.

Pogledajte kako je to izgledalo u videu koji vam donosimo:

Visoko.co.ba/Arhiva TV Vi-Net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.