NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) ISTOR...

(VIDEO) ISTORIJA VISOKOG: Priče o visočkoj jangiji 11.11.1911. (24.11.1911)

Prije 111 godina Visoko je nastradalo u užasnom požaru koji je “zbrisao” veći dio gradske jezgre. Puno smo pisali i govorili o tome, a ono što je neupitno jeste da je to jedan od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada i dan koji je na određeni način usmjerio daljnji razvoj Visokog. U novom videu o požaru iz 1911. godine možete poslušati zanimljive priče vezane za jangiju koje su prije više od pola vijeka objavljenje u tadašnjim visočkim novinama, ali i čuti kako su o požaru, odmah nakon njega, pisale ondašnje bh. novine.

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.