NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Hram ...

(VIDEO) Hram sv. Prokopija u Visokom – nacionalni spomenik BiH

Kao što je poznato, u toku je kompletna rekonstrukcija pravoslavnog Hrama sv. Prokopija u Visokom, nacionalnog spomenika koji ove godine obilježava 165 godina svoj postojanja. Do sada je urađen veliki dio posla i utrošena značajna finansijska sredstva. Nakon što su završeni vanjski radovi i radovi na krovu, tokom druge polovine 2021. godine završeni su i unutrašnji radovi na gornjem spratu Hrama.

Trenutno se izvode radovi na unutrašnjosti Hrama u njegovom donjem dijelu, za što su također potrebna velika finansijska sredstva. Zbog toga su iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Visoko jednom uputili molbu svim dobrim ljudima, svim svojim vjernicima, kako u BiH tako i van granica, da se uključe i pomognu da svi zajedno završe započete radove.

Pogledajte kako danas izgleda Hram sv. Prokopija u Visokom.

Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.