SportAtletika(VIDEO) Grant Holloway postavio svjetski rekord

(VIDEO) Grant Holloway postavio svjetski rekord

Američki atletičar Grant Holloway popravio je vlastiti svjetski rekord na 60 metara s preponama na dvoranskom prvenstvu SAD-a u Albuquerqueu, a Tia Jones je izjednačila ženski rekord u istoj disciplini.

Holloway, koji je 2021. i 2022. 60 m s preponama pretrčao za 7.29, sada je postavio novi rekord s vremenom 7.27.

Nakon toga se nije natjecao u finalu iako prvenstvo Sjedinjenih Država služi kao kvalifikacije za Svjetsko dvoransko prvenstvo u Glasgowu (1.-3. ožujka). Holloway ima pozivnicu za utrku na 60 metara s preponama kao aktualni svjetski prvak.

Student Sveučilišta u Floridi također je trostruki svjetski prvak u utrci na 110 metara s preponama. Jedino što mu nedostaje je olimpijsko zlato, koje će loviti ovog ljeta u Parizu (26. srpnja – 11. kolovoza), nakon srebra u Tokiju 2021. godine.

Na istom je natjecanju Tia Jones izjednačila svjetski rekord, koji je 11. veljače u New Yorku postavila Bahamka Devynne Charlton, istrčavši 60 m s preponama za 7.67.

U finalu je potvrdila svoju sjajnu formu pobijedivši s vremenom 7. 68, što je treće najbrže vrijeme u povijesti u ovoj disciplini.

S 23 godine Jones, juniorska svjetska prvakinja na 100 metara s preponama iz 2018., sudjelovat će na svom prvom seniorskom međunarodnom prvenstvu u Glasgowu.

U skoku u dalj Tara Davis-Woodhall skočila je 7,18 metara, što je najbolji svjetski rezultat sezone.

Albuquerque se nalazi na oko 1.619 m nadmorske visine i tu je Christian Coleman postavio je trenutni svjetski rekord na 60 metara (6.34) 2018.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE