ZDKVIDEO: Gradonačelnik Fuad Kasumović donio odluku o usvajanju Budžeta Zenice

VIDEO: Gradonačelnik Fuad Kasumović donio odluku o usvajanju Budžeta Zenice

Prošlog četvrtka održana je redovna 6. sjednica Gradskog vijeća Zenice, koja je prekinuta nakon što je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa dnevnog reda povukao tačku broj 3, prijedlog Budžeta za 2017. godinu.

Sjednicu su napustili vijećnici SDA, ASDA i Snage centra i od tada nije bilo poznato u kojem smjeru će se dalje ova situacija kretati.

Jučer je tim povodom Gradonačelnik organizovao press konferenciju na kojoj je medijima izjavio da je donio odluku o proglašenju Budžeta za 2017. godinu.

Kako ističe, ima zakonsko pravo nakon 90 dana u tekućoj godini, ako Gradsko vijeće ne usvoji, donijeti odluku o proglašenju Budžeta. Već jučer je ova odluka trebala otići na objavu u Službene novine, a samom objavom će postati i pravosnažna.

Pogledajte video sa press konferencije…

Visoko.co.ba/Zenit.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE