Lokalne Teme(VIDEO) Godišnjica velikog protesta u Visokom

(VIDEO) Godišnjica velikog protesta u Visokom

Prije tačno deset godina, 7. februara 2014. godine, u Visokom su zabilježeni veliki protesti nezadovoljnih građana koji su bili nezadovoljni aktuelnom situacijom i standardom te su tražili smjenu vlasti širom države. Par dana ranije protesti su krenuli u Tuzli, a ubrzo su se proširili u većem dijelu Federacije BiH. Ono što je ostalo iza protesta su ostavke vlada u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom i Sarajevskom kantonu.

Kako smo istakli, protesti su prvo krenuli u Tuzli, a pogledajte šta su tada, 6. februara, o tim protestima rekli stanovnici Visokog.

Nakon Tuzle, narod se počeo dizati i u drugim gradovima, pa je tako i u Visokom zabilježen protest u centru grada, gdje se skupilo nekoliko stotina građana.

Ono što je možda najinteresantnije jeste da je tu noć, 7. februara, u diskoteci “Puls” u organizaciji Visoko.co.ba održan odličan koncert na kojem su nastupili Frenkie, Kontra, Shtuka i MC Mido, kojim je tada obilježeno 16 godina postojanja našeg portala.

 

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE