Lokalne Teme(VIDEO) Fahrudin Šahić iz Breze je majstor za egzotično voće

(VIDEO) Fahrudin Šahić iz Breze je majstor za egzotično voće

Nije baš čest slučaj da na području centralne Bosne nego uzgaja voće koje je više karakteristično za toplije krajeve, druge zemlje ili čak druge kontinente. Ipak, dokaz da egzotično voće, ukoliko mu pružite dosta pažnje i ljubavi, može uspjeti i u drugačijim uslovima, dokaz je voćar Fahrudin Šahić iz Breze. Naime, on na svom imanju u ovom gradiću uzgaja skoro 50 različitih vrsta egzotičnog voća, od kojih su neki možda i jedini na području naše zemlje. Kako ističe, sve je krenulo od hobija, no preraslo je u mnogo više od toga. Više o svemu u prilogu:

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE