SportSkijanje(VIDEO) Elvedina Muzaferija 37., Goggia ni 24 sata od operacije do pobjede...

(VIDEO) Elvedina Muzaferija 37., Goggia ni 24 sata od operacije do pobjede u spustu

Elvedina Muzaferija je zauzela 37. mjesto u četvrtoj spust utrci u okviru Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Našoj najboljoj skijašici je za nove bodove trebalo 33 stotinke bolje vrijeme. Zahtjevnu stazu u St. Moritzu Elvedina js odskijala 2,43 sekunde lošije od pobjednice Sofije Goggije.

Nakon što je u petak u spustu zauzela drugo mjesto u utrci u kojoj je ozlijedila ruku, Sofiji Goggiji je pregledom ustanovljen prijelom druge i treće metakarpalne kosti na lijevoj šaci. Nakon utrke je operirana u Milanu, a potom se vratila u Švicarsku kako bi nastupila u St. Moritzu na drugom spustu u dva dana.

Tridesetogodišnja Talijanka je skijala odlično te unatoč činjenici da od operacije nisu prošla ni 24 sata, ponovno stigla ne samo do postolja, nego je osvojila prvo mjesto!

Bila je to njena 14. pobjeda u spustu u karijeri, treća ove sezone nakon dva slavlja u Lake Louiseu, te prva spustaška u St. Moritzu gdje je 2019. bila najbolja u superveleslalomu.

Drugo mjesto u subotnjem spustu osvojila je Slovenka Ilka Štuhec koja je za Goggijom zaostala 43 stotinke. Za slovensku skijašicu ovo je prvo postolje nakon 2019. godine.

Treće mjesto pripalo je Njemici Kiri Weidle sa zaostatkom od 52 stotinke za pobjednicom. Pobjednica u petak Talijanka Elena Curtoni zauzela je osmo mjesto sa 1.16 sekundi iza sunarodnjakinje.

Sutra je za skijašice u St. Moritzu na rasporedu utrka superveleslaoloma od 11:30 sati.

Goggia je uvjerljivo vodeća u redoslijedu spustašica sa 380 bodova, druga je Švicarka Corinne Suter ima 218, a treća Štuhec 192.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeća je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 475 bodova, 50 više od druge Goggije, a 109 više od treće Švicarke Wendy Holdener.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE