Lokalne TemeVIDEO / Džematlijke iz Donje Mahale poklonile odlazak na Umru Elmedini Hodžić...

VIDEO / Džematlijke iz Donje Mahale poklonile odlazak na Umru Elmedini Hodžić iz Visokog koja govori osam jezika

Polovinom mjeseca veljače ove godine, u džematu Donja Mahala u Visokom, priređeno je iznenađenje za Elmedinu Hodžić iz Visokog koja govori osam jezika.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Naime, u džamiji Donja Mahala 16. veljače održano je posljednje predavanje iz tefsira sure El-Bekare koje je održala profesorica Muvedeta Halilović, a na kraju predavanja, uz posebno druženje, džematlijke su Elmedini Hodžić priredile iznenađenje.

Saopćile su joj da u toku mjeseca Ramazana ide na Umru.

Elmedininu objavu prenosimo u cjelosti:

“Hvala i zahvala pripada Allahu, Gospodaru svjetova. Neka je selam i salavat na Njegovog miljenika, poslanika Muhammeda a.s. i njegovu časnu porodicu i ashabe.

Sinoć smo u Mahalskoj džamiji prisustvovali posljednjem predavanju iz tefsira sure El-Bekare koje nam je držala profesorica Muvedeta Halilović.

Jučer sam cijeli dan na nogama bila, došla kući oko 5, presvukla se, klanjala akšam i na kurs od pola 6 do 7. Pišem svojoj Begzadi kako ću kasniti jer imam kurs, a u sebi mislim “Da nije posljednje predavanje, vala bih ostala kući da odmorim”. Zamalo da ne dođem.
Na putu prema Mahalskoj džamiji dobijam poruke od svoje drage Enise koja pita gdje sam, je li to neću doći, a već posljednja dva dana moje sestre i prijateljice iz halke Kur’ana pitaju hoću li doći na predavanje. (Sad mi je to s ovog aspekta sumnjivo). Nakon tefsira, nagradna pitanja i dodjela diploma dragima Mirnesi i Ameli za hifz sure El-Bekare i ja sam mislila da je to to. Nakon toga ustaje Mevlana i počinje priču o Umri.

Da se sad malo vratim na dešavanja počevši od 1. februara kada smo u Hanovima obilježavali Svjetski dan hidžaba. Tu smo Mevlana, Elma i ja zajedno sjedile i s leđa nam je prišla profesorica Muvedeta, zagrlila nas i glasno izrekla da nam dovi da iduće godine ovako zajedno sjedimo i na hadždžu. Prije 10ak dana kada je ova ista ekipa u Buzićima prisustvovala predavanju naše drage Harise povela se priča opet o umri i hadždžu i tu sam ja pred Mevlanom i Enisom rekla u šali “Ja kofer imam spakovan i pasoš spreman, sad samo čekam da Allah pozove”. One su to shvatile kao znak i organizovale su se međusobno sa sestrama i uplatile mi RAMAZANSKU UMRU, a sinoć u džamiji su me o tome i obavijestile pred svima. Dalje ne mogu ništa reći jer sam od sinoć preplavljena emocijama i osjećajem zahvalnosti prvo dragom Bogu koji me počastio pozivom u svoju kuću, a potom i zahvalnosti prema Mevlani, Enisi, Elmi, Begzadi, Almedini i svima koji su učestvovali da se moja dova i želja za Umrom ostvari. Da vam Allah mnogostruko vrati ovu moju radost.

Budimo uvijek jedni drugima podrška, vjetar u leđa, sebep radosti i sreće i oni preko kojih Allah ispunjava dovu svojim robovima.

Mevlana, neka nam je Umra mubarek!”, objavila je Elmedina na svom Facebook profilu.


Na portalu Visoko.co.ba smo već pisali o vrijednoj Elmedini Hodžić, dragulju Visokog, djevojci koja govori 8 stranih jezika, a plan joj je da u narednom periodu nauči još dva od kojih je jedan znakovni.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE